IVECO Bus Parts

IVECO (Iris-) bus is een van de belangrijkste Europese fabrikanten in de sector van het personenvervoer en breidt zijn activiteiten wereldwijd gestaag uit met een jaarlijkse verkoop van ongeveer 8.000 eenheden in meer dan 40 landen. Dit resultaat is bereikt door voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling en het gebruik van geavanceerde productietechnologieën.

IVECO bus biedt een compleet gamma voertuigen voor het vervoer van personen: touringcars voor toeren op korte en lange afstand, bussen voor stads- en intercityvervoer en minibussen. Irisbus werd in januari 1999 opgericht door een alliantie tussen IVECO en Renault V.I. die besloten om de krachten te bundelen in het openbaar vervoer door hun respectieve busactiviteiten samen te voegen. Sinds begin 2003 is het bedrijf voor 100% eigendom van IVECO Group. Tegenwoordig gaat de bus divisie verder onder de naam “IVECO bus”.

Een van de kenmerken waarmee IVECO bus zich onderscheidt, is zijn testaanpak, die al jaren wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de exploitanten van het openbaar vervoer op alternatieve brandstoffen en nieuwe voertuigconcepten, waarbij de nadruk vooral ligt op de impact op het milieu, het passagierscomfort en de bedrijfskosten. .

In 2010 breidde het bedrijf zijn Citelis-assortiment, een leider op de Europese markt voor stadsvoertuigen, uit met een productiehybridemodel, verkrijgbaar in versies van zowel 12 als 18 meter, met een generator die wordt aangedreven door een kleinere 6-meter. cilinder EEV-conforme IVECO Tector-motor compleet met Stop & Start.

Wij leveren alle onderdelen voor het gehele assortiment van IVECO (Iris-)bus.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over deze producten of diensten.